Basisschool Flora is een gezellige buurtschool in de wijk Letterveld in Borne. Een school waar iedereen zich welkom voelt en waar aandacht is voor de kwaliteiten van alle kinderen. Er zijn 215 kinderen verdeeld over 9 groepen. We werken met een continurooster en onze schooltijden zijn: 8.30 uur-14.15 uur op maandag, dinsdag en donderdag. De groepen 3 en 4 zijn elke vrijdag om 12.00 uur vrij. De groepen 1 en 2 zijn elke woensdag en vrijdag vanaf 12.00 uur vrij. Het team bestaat uit 14 leerkrachten, een intern begeleider, een schoolassistente en directeur. Samen vinden wij dat een school veel meer moet zijn dan stoelen en banken, boeken en lesroosters. Een school als Flora moet een tweede huis zijn, waar kinderen zich vertrouwd voelen en onbelemmerd kunnen leren. Op deze manier kunnen de eerste stappen naar een succesvolle toekomst worden gezet.