De eerste schooldag

We willen natuurlijk graag dat uw kind met plezier uitkijkt naar het begin van de schooltijd. Daarom neemt de leerkracht van groep 1, enkele weken voordat uw kind vier jaar wordt, telefonisch contact met u op. Zij spreekt met u af wanneer uw kind een aantal dagdelen kan komen wennen op school. Uw kind kan dan alvast kennismaken met de leerkrachten en de kinderen en meespelen in de groep. Gedurende deze periode wordt er ook een huisbezoek ingepland. De leerkracht komt dan bij u op bezoek om de onderwijsbehoeften van uw kind te bespreken. Met deze informatie kan de leerkracht in de groep goed aansluiten bij wat uw kind nodig heeft.

En dan is het zover: de eerste echte schooldag! Uw kind is 4 jaar en er klaar voor. Om deze dag en de periode erna zo goed mogelijk te laten verlopen hebben we een paar tips voor jullie verzameld.

Fruit- en lunchpauze

Voor de fruit- en lunchpauze is het handig om een rugzakje met fruit en iets te drinken voor in de fruitpauze en een lunch met iets te drinken voor in de lunchpauze. Voorzie de rugzak en de bekers en de broodtrommel van de naam van uw kind.

Gymlessen in het speellokaal

Voor de bewegingslessen in het speellokaal, vragen wij u om gymschoenen mee te geven, het liefst met een elastieken of een klittenbandsluiting zodat de kinderen die zelf kunnen aan- en uittrekken. Het is handig als u ze meegeeft in een tasje voorzien van de naam van uw kind.

Brengen en halen

U kunt uw kind naar school brengen en ophalen via het kleuterplein. ‘s Morgens gaan de kinderen onder leiding van de leerkracht naar binnen en om 14.15 uur gaan ze samen met de leerkracht naar het plein toe om met u mee naar huis te kunnen gaan.

Previous